LGS Sınavı Nedir

21.10.2018 502

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) Nedir?

Bu sistemde liseler sınavla öğrenci alan ve sınavsız öğrenci alan liseler olmak üzere gruplandırıldı. Bir öğrenci sınavla öğrenci alan bir liseye girmek istiyorsa Haziran ayı içerisinde yapılacak olan merkezi sınava katılmak zorundadır. Bunun yanında eğer öğrenci sınava girmek istemez ise sınavsız öğrenci alan liselere adres esasına göre kayıt yaptıra bilecektir.

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınav Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktadır, Haziran ayı içerisinde yapılan sınavda öğrenciler aynı gün içerisinde sözel bölüm ve sayısal bölüm olmak üzere iki farklı oturuma girmektedirler. Bu iki oturumda öğrencilerin girmiş olduğu sınav yeri, salonu ve sırası değişmemektedir. Yani öğrenci ilk oturum olan sözel bölüme hangi salonda ve sırada girmiş ise ikinci oturum olan sayısal bölüme de aynı salon ve sırada girmektedir. Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Ayrıca sorular sadece 8.sınıfta işlenen konulardan çıkmaktadır.

İlk oturum olan sözel bölüm de Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerine ait sorular yer almaktadır. Bu oturumda Türkçeden 20 ve diğer derslerden 10’ar tane olmak üzere toplam 50 soru vardır. Bu oturumun süresi 75 dakikadır.

İkinci oturum olan sayısal bölümde ise Matematik ile Fen Bilimleri dersleri yer almaktadır. Her iki dersten de 20’şer tane olmak üzere toplam 40 sorunun yer aldığı sayısal bölüm için verilen süre ise 60 dakikadır.